Ingrediënten uit de zee2022-06-30T11:05:34+02:00

Ingrediënten uit de zee

Inspired By Nature

In de tijd van de Griekse arts Hippocrates werd de zee al gezien als bron van al het leven met al haar nutriënten en een zeewatersamenstelling die vergelijkbaar is met die van bloedplasma. Verschillende algen en mineralen uit zeewater worden nu, ongeveer 2000 jaar later steeds meer onderzocht, erkend en omarmd door de wetenschap en de consument. Zo zijn algen, met verschillen van alg tot alg, rijk aan vitamines, mineralen, aminozuren en chlorophyll en hebben mineralen uit zeewater een unieke samenstelling.

Algarithm™ algenolielijn

De Algarithm™ algenolielijn bestaat uit drie ingrediënten alle afkomstig van de alg Schizochytrium sp. : AlphaMega 3 DHA algenolie (40% DHA), BetaMega 3 DHA algenpoeder (12% DHA)  en GammaMega3 DHA emulsies. Alle drie zijn zij onderscheidend in hun neutrale smaak/geur en hoge stabiliteit, oplosmiddelvrije productie en brede toepassingsmogelijkheden (o.a. dispergeerbaar in dranken).

Aquamin lithothamnium calcareum

Aquamin ™, gewonnen uit 100% rood zeewier (Lithothamnium calcareum) is een natuurlijk mineralen complex van gecalcificeerd zeewier, met > 32% calcium en meer dan 70 andere mineralen en spoorelementen opgenomen uit het omringende zeewater.

 

Aquamin MG Marine Magnesium

Aquamin™ MG is een natuurlijk zeewatermineraal met 35% Magnesium en 70 andere mineralen en spoorelementen met hoge opneembaarheid. Door het hoge Mg-gehalte is een lage dosering in het eindproduct nodig.

Chlorella

Chlorella (Chlorella Vulgaris) is een bolvormige, groene zoetwater alg en al meer dan 2,5 miljard jaar oud. Het is een van de meest krachtige en volwaardige voedingsmiddelen en Chlorella is een volwaardige voeding bestaand uit koolhydraten, essentiële amino- en vetzuren, biobeschikbare vitamines en mineralen en de unieke groeifactor.

Spirulina

Spirulina (Arthrospira platensis) is een blauw groene micro zoutwater-alg, een superfood rijk aan vitamines, mineralen, aminozuren, omega-3-vetzuren en antioxidanten.

TetraSOD®

TetraSOD®, gewonnen uit de alg Tetraselmis chuii, is een natuurlijk, plantaardig, gepatenteerd SOD (Superoxide Dismutase) met een zeer hoge ORAC waarde en SOD activiteit (> 30.000 IU/g). TetraSOD heeft een zeer uitgebalanceerde nutritionele samenstelling. Het bevat drie antioxidatieve enzymen: SOD, glutathion peroxidase en catalase.
Meer informatie over dit unieke ingrediënt op: tetrasod.com

Ga naar de bovenkant